recept: Kapros lángos, Kifőzde
Kapros lángos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg liszt,
1 ek. só,
1 pohár tejföl,
3 tojás,
4 dkg élesztő,
3 dl tej,
1 csomó kapor


Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk.
A kiszakított tésztát tenyerünkkel szétnyomjuk, megszórjuk finomra vágott zöldkaporral. Aztán kettéhajtjuk, vizes kézzel vékonyra nyújtjuk, és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát kisütjük. (Ha azt akarjuk, hogy ne tocsogjon a zsírtól, ne olajban süssük.)
Forrón, tejföllel tálaljuk. Gyorsan elkészíthető, ízletes, vendégvárónak is alkalmas.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: káposztás lángos
 krumplis lángos
 sonkás lángos
 lángos
 tojásos lángos

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2009.08.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 19 órája (2024-05-02 18:00:06 - 1.46)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez